Tempo950x100

Tempo300x100

Скільки заробляють найбільші виробники горілки

Скільки заробляють найбільші виробники горілки

Легальне виробництво міцного алкоголю в Україні падає вже який рік поспіль. За даними Держстату, якщо в 2015 році виробництво горілки скоротилося на 13%, то в 2016 році — на 10,9%, до 16,581 млн дал. За підсумками дев’яти місяців 2017 року темпи падіння виробництва горілки прискорилися до 16,5%. За цей період було вироблено 9,6 млн дал продукції, пише delo.ua.

Легальні виробники заявляють, що падіння обсягів виробництва відбувається не через бажання українців пити менше, а із-за непродуманої фіскальної політики та безконтрольного виробництва фальсифікату. “Акцизний податок у 2014 році підвищився на 50%, в 2016 році — ще на 50%, в 2017 році — на 20%. Яка ще галузь в Україні може “похвалитися” такими високими темпами оподаткування? Природно, що високі ставки призводять до зниження легального виробництва алкогольної продукції”, — стверджує Юрій Сорочинський, директор компанії Nemiroff.

“З урахуванням усіх політичних чинників ринок міцного алкоголю становить близько 36 млн дал на рік. Державна статистика показує цифру істотно менше. Решта — це розмір тіньового ринку із-за бездіяльності держави. Якщо в минулому році в держбюджет від легальних виробників надійшло близько 6 млрд грн акцизного податку, то ціна бездіяльності державних органів — як мінімум ще 6 млрд грн знаходиться в тіні алкоголю”, — продовжує Юрій Сорочинський.

В кінці 2016 року Кабмін підвищив мінімальну роздрібну ціну на горілку до 69,78 грн за пляшку 0,5 л. Разом з тим легальні виробники стверджують, що, беручи до уваги зростання акцизу, підвищення вартості спирту і девальваційні фактори, економічно справедлива ціна за “півлітра” повинна складати 80 грн, але покупець просто не готовий платити стільки за пляшку горілки.

Щоб якось привабити споживачів, виробники почали хитрувати — знижувати вміст спирту у продукті (не 40%, а 35%), а також розливати в меншу тару. “Це всього лише спроба вижити в неринковій конкурентній боротьбі з фальсифікатом”, — нарікають “горілчаники”.

Ще одна паличка-виручалочка легальних виробників — зростання експорту. За даними Держстату, у 2016 році порівняно з 2015 роком експорт горілки виріс практично на чверть. На пострадянському просторі найбільше української горілки в Казахстані та Молдові. В Європі лідерами по закупівлі нашої продукції є Латвія, Польща і Німеччина. Зростає експорт і на американський ринок.

ТОП_5 виробників горілки

1. Українська дистрибуційна компанія

2. ЛВН Лімітед (Nemiroff)

3. Укрспирт

4. Національна горілчана компанія

5. Науково-виробниче підприємство “Гетьман”
   

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skilky-zaroblyayut-najbilshi-vyrobnyky-horilky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати