Tempo950x100

Tempo300x100

Скорочення площ під ячменем і горохом аграрії компенсують розширенням посівів під кукурудзою та просом

Скорочення площ під ячменем і горохом аграрії компенсують розширенням посівів під кукурудзою та просом

Прогнозується, що під посів ярого ячменю у поточному році може бути відведено 1,55 млн. га, що на 4% менше, показника 2017 року. Основними причинами скорочення посівних площ є істотне відставання у строках сівби та очікуване скорочення оптимального періоду сівби, пише apk-inform.com.

З цієї ж причини, а також з урахуванням зниження цін прогнозується скорочення посівних площ під горохом — до 360 тис. га, що на 13% нижче торішнього показника (416 тис. га).

Згідно з оцінками аналітиків, скорочення посівів ранніх зернових може бути компенсовано приростом площ під пізніми культурами, зокрема кукурудзою та просом, у сегменті виробництва яких спостерігається динаміка до зростання ціни та високий попит на культури. Очікується, що кукурудзою буде засіяно 4,62 млн. га (+2% до минулорічного показника), а просом — 65 тис. га (+13%).

Загальна посівна площа під зерновими нового врожаю оцінюється в 14,6 млн. га, що відповідає показнику попереднього сезону. Загальний валовий збір зернових і зернобобових в 2018 році прогнозується на рівні 65,8 млн. тонн при середній врожайності 4,6 т/га.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/skorochennya-ploshch-pid-yachmenem-i-horohom-ahrariyi-kompensuyut-rozshyrennyam-posiviv-pid-kukurudzoyu-ta-prosom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати