Слідчі прийшли до молочного виробника через дотації

Слідчі прийшли до молочного виробника через дотації

Про це у відповідь на запит УНН повідомили у пресслужбі ПОП “Урманське”.

Там розповіли, що у 2018 році підприємство реконструювало нежитлове тваринницьке приміщення. Об’єкт розташований у селі Урмань Тернопільської області.

“Урманське” витратило на реконструкцію об’єкта 5 млн 353,6 тис. грн, і стало претендентом, а надалі – отримувачем бюджетної дотації за програмою часткової компенсації за будівництво (реконструкцію) тваринницьких комплексів.

Однак тепер слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві запросило у підприємства повний пакет документів, які “Урманське” подавало до Мінагрополітики на отримання бюджетної дотації.

“На виконання запиту Слідчого управління ГУ НП у м. Києві підприємством надана повна інформація на предмет отримання дотації”, – поінформували в ПОП “Урманське”.

Додамо, що “Урманське” входить до групи компаній одного їх найбільших агрохолдингів на Західній Україні – “Агропродсервіс” і виробляє молоко. “Урманське” розташоване у невеличкому селі в Тернопільській області з населенням до 700 осіб.

За реконструкцію нежитлового тваринницького приміщення “Урманське” отримало компенсацію від держави обсягом трохи більше ніж 1,5 млн грн.

Нагадаємо, виплати дотацій фермерам стали однією з головних тем в галузі АПК відтоді, як Президент Володимир Зеленський ініціював перевірку найбільшого виробника курятини в Україні, компанії “Миронівський хлібопродукт” (МХП). Та виявилось, що у “немилість” потрапив не лише МХП, а й решта отримувачів дотацій з-поміж середнього агробізнесу.

Перевіркою документів агропідприємств нині займається низка правоохоронців та аудиторів, зокрема НАБУ, ДБР і Нацполіція. Слідчі проводять виїмки документів та допитують співробітників. Щонайменше відомо про слідчі дії вже у двох агропідприємствах: “Кищенці” та “Урманське”.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/slidchi-pryjshly-do-molochnoho-vyrobnyka-cherez-dotaciyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати