Tempo950x100

Tempo300x100

Слива очолила рейтинг найбільш експортованих фруктів з України

Слива очолила рейтинг найбільш експортованих фруктів з України

Про це повідомляє «Інфо-Шувар», з посиланням на дані статистики з міжнародної торгівлі в Україні. Як зазначають в міжнародному інформаційному центрі, за вказаний період на зовні було продано майже 8 тис. тонн сливи на суму $ 6,1 млн, тобто мова йде про абсолютний рекорд за всі роки Незалежності нашої країни. В той самий період яблука було експортовано 7,8 тис. тон, хоча раніше саме цей фрукт вважався безперечним лідером в українському фруктовому експорті.

Як вже повідомлялось, в попередні роки експорт свіжої сливи з України обмежувався 100 тоннами за увесь сезон. Наприклад, в 2016 році країна відвантажила на зовнішній ринок лише 70 тонн сливи.

В 2017 році пік експорту української сливи припав на жовтень, коли на зовнішній ринок було відвантажено майже 4,2 тис. тонн цієї продукції, з яких 3,5 тис. тонн закупила Польща. Загалом, за липень-жовтень 2017 року, в Польщу було відвантажено 6,5 тис. тонн або майже 82% від загального експортного обсягу української сливи.

Лише 7% експорту припало в цьому році на ринок Білорусі, 3% від загального експортного обсягу сливи із України закупили Латвія та Румунія.

Слід зазначити, що Польща вже другий рік поспіль залишається головним ринком збуту для вітчизняних експортерів сливи. До 2016 року майже всю сливу Україна експортувала в країни СНД, зокрема в Білорусь та Росію.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/slyva-ocholyla-rejtynh-najbilsh-eksportovanyh-fruktiv-z-ukrayiny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати