Tempo950x100

Tempo300x100

“Слизький бізнес”: як вінницький фермер заробляє на равликах

“Слизький бізнес”: як вінницький фермер заробляє на равликах

Займається розведенням равликів Дмитро Бутенко, який взявся за цей бізнес завдяки мінімальним витратам на утримання “підопічних”. При цьому на ринку вартість черевоногих молюсків стартує від 600 гривень за кілограм, пише ukraine.web2ua.com.

Перед стартом свого бізнесу вінницький фермер придбав землю, де було два озера, щоб молюски мали ідеальне місце для селекції.

«Після кризи потрібно було будувати новий бізнес. Якось в рибному супермаркеті звернув увагу на заморожених равликів. Півроку я вивчав матеріали про них в Інтернеті. До того часу мій знайомий працював у Латвії, я попросив його привезти 2 ящика равликів для вивчення. Вони чудово схрещувалися з тими, що жили в мене. За три роки у мене було 700 кілограмів равликів», – говорить Дмитро Бутенко.

Двох озер фермеру було мало і він орендував міні-ферму, продумав рекламу продукції серед населення і рестораторів. Зараз Дмитро Бутенко власник фермерського господарства “Еко-равлик”.

Щоб стати справжнім асом вінницькому фермеру довелося цілих три роки вивчати різноманітну літературу про равликів, щоб захоплення перетворилося в реальний бізнес. Наприклад в господарстві вони харчуються листям салату і капусти, яблуками, морквою. А кропива – це антибіотик для равликів.

Прокидаються равлики після зимової сплячки в середині квітня і виповзають на поверхню. Коли температура сягає 28 градусів, дорослий равлик відкладає яйця. До середини серпня яйця ростуть, потім прокидаються равлинята і їдять оболонку, в якій росли. Через кілька місяців вони вибираються на поверхню, знаходять в траві їжу і починають рости.

У фермерському господарстві працюють люди, які допомагають обробляти молюсків для товарного виду. Для цього навіть було створено переробний цех, де черепашки чистять, а молюсків обробляють.

Заморожену продукцію фермер доставляє в сотні ресторанів всіх великих міст України. У планах фермера прокласти через свою ферму туристичні маршрути і відкрити на території господарства кафе, де можна було б пригощати гостей українськими делікатесами.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/slyzkyj-biznes-yak-vinnyckyj-fermer-zaroblyaye-na-ravlykah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати