Tempo950x100

Tempo300x100

Смугастий рейс: коли баржа з кавунами відправиться до Києва

Смугастий рейс: коли баржа з кавунами відправиться до Києва

Про це у «Укрінформу» розповів Голопристанський міський голова Олександр Бабич.

«Баржу з кавунами планують відправити від нас на Київ десь 8-го серпня», – заявив Бабич.

Проте, скільки тонн кавунів буде завантажено на це судно наразі невідомо. “З цього приводу не можу поки що нічого сказати”, – зазначив мер.

Як повідомлялося, першу у 2018 році баржу з херсонським кавунами планували відправити з міста Гола Пристань до Києва ще 25-26 липня. Але згодом розпочалися дощі, і відправлення перенесли на 5 серпня. З’явитися ці кавуни, якби їх відправили 5 серпня, мали б у супермаркетах Києва після 10 серпня. Відтак, з огляду на нову чергову затримку із відправлення баржі дата надходження херсонських кавунів у столичну торговельну мережу теж переноситься на пізніший строк.

Як повідомлялося, 30 липня 2017 року вперше за останні 14 років Херсонщина відправила свої знамениті кавуни до Києва річковим транспортом по Дніпру. Від причалу зерноперевантажувального терміналу у пониззі Дніпра у місті Гола Пристань, відчалила баржа, завантажена 250-ма тоннами кавунів, вирощених херсонськими фермерами. 4 серпня баржа з кавунами прибула до Переяслава-Хмельницького Київської області. Звідти солодка херсонська ягода була доставлена у столицю автотранспортом до супермаркетів і розпродана киянам та гостям столиці за два дні. Ця перша баржа з херсонськими кавунами стала і останньою у 2017 році. 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/smuhastyj-rejs-koly-barzha-z-kavunamy-vidpravytsya-do-kyyeva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати