Tempo950x100

Tempo300x100

Солодка помста: як засудили податківців, які оштрафували Roshen

Солодка помста: як засудили податківців, які оштрафували Roshen

У січні Вінницький міський суд визнав начальницю регіонального управління по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Оксану Кушнір та інспектора-ревізора Світлану Пономаренко винними в скоєнні службового підроблення (ч.1 ст.366 КК України).

Про це повідомляє видання Страна.

Згідно з повідомленням, ще в 2013 році фіскальна служба оштрафувала на 630 тис. гривень місцеву кондитерську фабрику, що входить в корпорацію нинішнього президента Roshen. Акт ревізорів і висновки, де йдеться про заниження “солодкою компанією” зобов’язань по ПДВ у розмірі 91,5 тис. гривень підписали Кушнір і Пономаренко.

За чотири місяці до Євромайдану “Вінницька кондитерська фабрика” оплатила суму в розмірі 630 тис. гривень, що підтверджується платіжним дорученням №25647 від 24.07.2013. Однак після втечі екс-президента Віктора Януковича і приходу до влади Петра Порошенка вінницьких фіскалів, які перевіряли корпорацію президента, засудили за статтею за видачу посадовою особою завідомо неправдивого офіційного документа. А сплачені в бюджет донарахування податків повернули кондитерам.

Кушнір і Пономаренко оштрафували на 4250 гривень кожну і позбавили права займати посади в органах Державної фіскальної служби терміном на три роки. Однак у зв’язку із закінченням строків давності, призначення покарання скасовано судом. Єдине, в чому їм доведеться витратитися, – виплатити вскладчину 17,6 тис. гривень, витрачені на проведення експертиз у справі.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/solodka-pomsta-yak-zasudyly-podatkivciv-yaki-oshtrafuvaly-roshen
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати