Tempo950x100

Tempo300x100

Сотні мільйонів євро: Польща оцінила неспроможність України боротися із АЧС

Сотні мільйонів євро: Польща оцінила неспроможність України боротися із АЧС

У Польщі вирішили, що краще викласти мільйони євро на будівництво паркану на кордоні з Україною, з метою запобігання поширенню африканської чуми свиней (АЧС), замість того, щоб з нами вести спільну політику недопущення захворювання. Про це повідомив народний депутат Сергій Тригубенко, передає УНН.

“Поляки порахували, що будівництво паркану на кордоні з Україною обійдеться їм у 31 млн євро плюс 45 млн євро на річне його утримання. Тобто 76 млн євро вони готові викласти за спокій своїх фермерів. Більше того, відгородившись від нас, польська влада прогнозує скорочення витрат на боротьбу із АЧС орієнтовно на 500 млн євро.

Виходить, що саме стільки коштує неспроможність нашої держави в особі керівників уповноважених органів виконувати свою роботу та вживати бодай мінімально дієві заходи, спрямовані на недопущення АЧС.

…Розумієте, ми вже доборолися із АЧС до тієї межі, коли нам не спільні заходи пропонують вживати, не довгострокові програми на захист фермерства реалізовувати, а просто вважають за доцільніше відгородитися парканом, бо “говорити нема з ким, а сподіватися нема на кого”, – зазначив С.Тригубенко.

Депутат підкреслив, що сусідня Білорусь також заявила про наміри будувати паркан на межі з Україною через АЧС.

“Прогнозую, що коли нас звідусіль огородять парканами, наші чиновники гордо прозвітують про успішну локалізацію епідемії”, – додав С.Тригубенко.

Нагадаємо, за два останніх роки в Україні знищено близько 80 тисяч голів свиней через спалах АЧС.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sotni-miljoniv-yevro-polshcha-ocinyla-nespromozhnist-ukrayiny-borotysya-iz-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати