Tempo950x100

Tempo300x100

Соя є однією з найцінніших культур у сівозміні

Соя є однією з найцінніших культур у сівозміні

При цьому цікавість до культури не меншає, пише  SuperAgromon.com.

Останні роки в Україні збільшується тенденція до вирощування сої. За даними Держстату, під посівом культури у поточному сезоні знаходить 1,8 млн га площ, (на 6,6% більше ніж у 2016 році).

«Головне у вирощуванні культур — дивитися з агрономічної, а не економічної точки зору. Навіть якщо ці культури не є високорентабельними, як ті ж ячмінь і соя, ми не будемо виключати їх із сівозміни. Це хороший попередник під наступні культури», — зазначає Жан Поль Прюдом, виконавчий директор «САУТБЕРГ ХОЛДІНГЗ».
Тому агрономи намагаються експериментувати — і з сортами, і з методами обробітку ґрунту, і з добривами та засобами захисту, щоб самостійно напрацювати для себе таку технологію, яка підійшла б для ефективного вирощування сої саме в їхньому господарстві, адже за правильного обробітку урожайність і разом з тим рентабельність культури зростає з роками.

«Правильно підібрана система підживлення сої дозволяє отримувати максимально здорові та розвинені посіви з максимальною економічною ефективністю. Доказом цього служитиме врожайність, яка за правильного обробітку культури з року в рік лише підвищується», — наголошує Віталій Орєхов, регіональний менеджер компанії «Бізон-Тех» у Сумській області.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/soya-ye-odniyeyu-z-najcinnishyh-kultur-u-sivozmini
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати