Справа про торти Roshen і “Київхліба” дійшла до Верховного Суду

Справа про торти Roshen і “Київхліба” дійшла до Верховного Суду

ТОВ Київський БКК подало в Касаційний суд Верховного Суду скаргу на постанову Північного апеляційного суду від 5 березня 2019 року та рішення Господарського суду Києва від 2 листопада 2018 року, якими підтверджена правота рішення Антимонопольного комітету про порушення Київським БКК конкурентного законодавства при виробництві тортів “Казковий ключик”, упаковка якого настільки схожа на торт “Золотий ключик” виробництва Roshen, що може ввести в оману споживачів.

Про це сказано в рішенні Верховного суду від 27 травня, пише liga.net.

Нагадаємо, влітку 2018 року Антимонопольний комітет (АМКУ) оштрафував ТОВ Київський Булочно-кондитерський комбінат (БКК), який входить в холдинг “Київхліб”, на майже 330 тис. гривень за використання упаковки, схожою по оформленню на упаковку дочірнього підприємства Кондитерська корпорація Roshen.

Раніше червона стрічка стала предметом спору між Roshen і конкурентом корпорації – компанії “Київський БКК”, який також використовував червону стрічку при оформленні тортів. Нагадаємо, Roshen просить визнати її право на володіння знаком для товарів і послуг у вигляді червоного кольору в елементах упаковки тортів. Також корпорація просить визнати недійсними висновки ДП Український інститут інтелектуальної власності і апеляційної палати МЕРТ про відмову реєстрації описаної вище ТМ. Компанія просить суд зобов’язати МЕРТ внести відомості про реєстрацію товарного знака до державного реєстру свідоцтв України.

Суди з питань інтелектуальної власності між кондитерами тривають з початку 2017 року. Тривалий розгляд між виробниками стосувалося також права на випуск “Київського торта”. У серпні минулого року у справі про “Київський торт” сторони уклали мирову.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sprava-pro-torty-roshen-i-kyyivhliba-dijshla-do-verhovnoho-sudu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати