Tempo950x100

Tempo300x100

Справжні сири витісняють з ринку сирні продукти

Справжні сири витісняють з ринку сирні продукти

Про це пише ІНФАГРО.

Не виключено, що постраждалі від прикриття схем заводи, що спеціалізуються на виробництві сирних продуктів, намагатимуться спробувати свої сили на ринку справжніх сирів, що може закінчитися обвалом цін на останні.

А поки ціни на сир залишаються досить високими. В кінці січня провідні виробники продавали «народні» сири безпосередньо дистриб’юторам по 150-160 грн/кг. Ціни на сирний продукт до недавнього часу були досить високими (зазвичай 2300 – 2400 USD/т), в Білорусь його продавали дешевше, а зараз продажів немає. Це означає, що колишні експортери в Білорусь будуть намагатися реалізувати склади, дешево продаючи продукцію до Казахстану, і тим самим обвалять ринок.

Проблеми з експортом сирних продуктів ведуть до зниження обсягів їх виробництва, хоча ще в минулому місяці цього товару випустили в Україні близько 5,4 тис. т. Справжніх сичужних сирів зварили близько 7 тис. т. У лютому сирного продукту випустять ще менше.

Слід зазначити, що вже в минулому році виробництво напівтвердих сирних продуктів в Україні скоротилося приблизно на 12%, а от випуск справжніх твердих / напівтвердих сирів збільшився на 3%, приблизно до 67 тис. т. Так що якщо до недавнього часу виробництво сирних продуктів в Україні переважало, то може статися, що в поточному році ситуація вирівняється на користь справжнього сиру.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/spravzhni-syry-vytisnyayut-z-rynku-syrni-produkty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати