Tempo950x100

Tempo300x100

“Спиртовий” законопроект доопрацювали до другого читання: нові обмеження

“Спиртовий” законопроект доопрацювали до другого читання: нові обмеження

Таке рішення  ухвалили під час засідання економічного комітету ВР після розгляду та затвердження низки поправок, передає УНН.

Так, до проекту ЗУ, внесли правку стосовно імпорту спирту.

“Імпорт спирту до 1 січня 2024 року зможуть здійснювати лише спеціально уповноважені КМУ державні підприємства”, — повідомив голова комітету Дмитро Наталуха.

Разом з тим, інша правка до законопроекту не передбачає можливості використовувати спирт іноземного походження для виробництва алкогольної продукції.

“До 1 січня 2024 року виробництво алкоголю здійснюється тільки з того спирту, що має статус українського відповідно до Митного кодексу України”, — йдеться у врахованій правці з цього приводу.

Також, депутати врахували поправку про те, що вводити в експлуатацію нові спиртові заводи/отримувати дозвіл на їх будівництво можна буде лише з 1 липня 2012 року. До цього часу — виробляти спиртову продукцію доведеться виключно на державних потужностях “Укрспирту”, які ймовірно, придбають інвестори в рамках процесу приватизації.

І наостанок, депутати проголосували за поправку, що зобов’язує майбутніх покупців спиртзаводів “Укрспирт” гарантувати збереження робочих місць.

“Особи, які придбали активи ДП або уклали договори про державно-приватне партнерство зобов’язані забезпечити подальшу діяльність щонайменше 70% штатних одиниць підприємства”, — йдеться у поправці.

Вказаний проект ЗУ експерти називають скандальним, прогнозуючи, що скасування держмонополії на виробництво спирту спровокує в Україні бум фальсифікату.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/spyrtovyj-zakonoproekt-doopracyuvaly-do-druhoho-chytannya-novi-obmezhennya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати