Стало відомо, за скільки продали арабам агрохолдинг “Мрія”

Стало відомо, за скільки продали арабам агрохолдинг “Мрія”

Саудівська компанія Saudi Agricultural and Livestock Investment витратила 242 мільйони доларів на придбання українського агрохолдингу “Мрія”. Про це повідомляє Латифундист з посиланням на Financial Times.

За інформацією джерела, SALIC направить 242 млн доларів на покупку “Мрії”, раніше мільярдної компанії, яка потрапила під контроль своїх кредиторів після дефолту.

Як відомо, новий інвестор планує достроково викупить єврооблігації Mriya Farming Plc, материнської компанії агрохолдингу “Мрія”. Йдеться про папери на суму більш ніж на 208 млн доларів, емітованих в рамках реструктуризації зобов’язань компанії.

Протягом двох років інвестор планує активно вкладати кошти в нове обладнання, інфраструктуру, агротехнології та консолідацію земельного банку, щоб вивести спільну операційну діяльність нової компанії на світовий рівень. Розмір інвестицій може скласти до 150 мільйонів доларів.

Як повідомив голова правління SALIC UK Халід Алабуди, дочірня компанія CFG успішно працює в Україні з 2006 року, обробляючи 45 тис. га у Львівській та Тернопільській областях.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що придбання іноземцями найбільшого вітчизняного агрохолдингу не означає купівлю української землі.

 

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/stalo-vidomo-za-skilky-prodaly-arabam-ahroholdynh-mriya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати