Tempo950x100

Tempo300x100

Стан озимих дає надію на гарний врожай

Стан озимих дає надію на гарний врожай

За даними МінАПП втрати озимих культур у поточному виробничому сезоні складають лише 5 тис. га озимого ріпаку або 0,6% із 864 тис. га посівів та 0,1 тис. га озимої пшениці або лише 0,002% із 5943 тис. га, решта озимих культур не зазнали втрат у результаті перезимівлі. Це найнижчі втрати озимих культур за всю історію незалежності України. Для порівняння у 2017 рр. втрати озимого ріпаку склади 6%, а озимої пшениці – 0,3%. Про це повідомляє УКАБ.

Найнижчі втрати озимих були зумовлені кількома факторами. Зимові температурні режими прийшли в Україну аномально пізно, що дозволило озимим культурам навіть пізніх строків посіву досягнути оптимальних фаз для успішної перезимівлі.

В озимини не було проблем із проростанням та подальшим живленням, вологи в ґрунті було достатньо. Низькі температури (-20 оС), які тривали недовго, не мали значного впливу на посіви, оскільки був сформований достатній сніговий покрив, що захищав посіви від низький температур та інших несприятливих факторів.

«80% посівів озимини наразі знаходяться в доброму та задовільному стані. На початок весняного вегетаційного періоду зазвичай цей показник коливається у межах 60-70%. Зважаючи на цьогорічні показники перезимівлі озимих культур в Україні, це хороші передумови для отримання високого врожаю», – зазначив Петро Лахай, аналітик аграрних ринків Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/stan-ozymyh-daye-nadiyu-na-harnyj-vrozhaj
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати