Tempo950x100

Tempo300x100

Стандарти ЄС потребують модернізації цукрової галузі

Стандарти ЄС потребують модернізації цукрової галузі

Метою зустрічі стало обговорення існуючих проблем галузі та спільний пошук оптимальних рішень для їх вирішення.

Сьогодні перед виробниками цукру стоїть завдання переоснащення заводів для відповідності європейським стандартам та вимогам. Дана реконструкція та модернізація вимагає значних ресурсів, тому обговорювалась можливість її підтримки, зокрема, шляхом пільгового кредитування.

Результатом такої підтримки стане не лише розвиток цукрової галузі, а й поява нових робочих місць всією Україною.
Як відомо, у рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом Мінагрополітики імплементовано норму Директиви ЄС щодо Вимог до видів цукрів, призначених для споживання людиною, до законодавства України. Відповідно до цього, з 1 вересня 2022 року деякі види цукру, що постачатимуться на ринок, повинні відповідати європейським стандартам.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання щодо виробництва і збуту біоетанолу, та можливість перегляду відповідних законодавчих норм для стимулювання цього напряму.
Також було звернено увагу на прискоренні дерегуляції цукрової галузі, а саме відміні державного регулювання – квотування і встановлення мінімальних цін.
За результатами зустрічі учасники домовились проводити регулярні консультації щодо вирішення порушених питань.

Довідка:
Станом на 15 грудня 2017 року працюють 19 цукрозаводів із 46, які приступили до переробки цукросировини у поточному сезоні. Вироблено 1,9 млн тонн цукру.

Очікуване виробництво складе на рівні минулого року – в межах 2,0 млн т при потребі внутрішнього ринку у близько 1,5 млн тонн.

У вересні–листопаді 2017/2018 МР експортовано 127 тис. т цукру (у вересні–листопаді 2016/2017 МР експорт склав 213 тис. т).

За січень-листопад 2017 року експортовано 551 тис. т цукру або у 1,6 рази більше від експорту за січень – листопад 2017 року (було експортовано 335 тис. т ).

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/standarty-yes-potrebuyut-modernizaciyi-cukrovoyi-haluzi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати