Tempo950x100

Tempo300x100

Старшокласник з Херсону винайшов “інкубатор для рослин”

Старшокласник з Херсону винайшов “інкубатор для рослин”

“Наприклад, він хоче посадити в сектор №11 базилік. Програма йому говорить, що базилік росте 25 днів, а ти його хочеш отримати чи на 25-й день, чи на 27-й. Він, тобто, може сам спроектувати, які рослини в кожному секторі й коли він хоче його отримати. І, тобто, у нього буде певний графік, яку рослину він отримає і в який день”, – розповідає Олег Білоусов.

Щоб рослини ліпше зростали, Олег підібрав для них спеціальне світло: “Саме цей колір рослини ефективно поглинають та прискорюють фотосинтез. Якщо вони прискорюють фотосинтез, то вони швидше виростуть. Якщо вони швидше виростуть, то ми швидше отримаємо продукт і, звідси, користувач буде щасливіший”.

Станіслав Довгий, один із організаторів виставки, каже, що для перемоги учасник виставки має не лише створити винахід, але й вміло його прорекламувати потенційним інвесторам. На переможця чекає 100 тисяч гривень, а також контракт з інвестором:

“У нас є компанія-спонсор, які нададуть переможцю можливіть продовжувати свої роботи, свою практику за допомогою фінансування цих робіт протягом наступного року”.

 

Джерело: SEEDS.org.ua 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/starshoklasnyk-z-hersonu-vynajshov-inkubator-dlya-roslyn
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати