Tempo950x100

Tempo300x100

Стартував другий сезон проекту MHP accelerator

Стартував другий сезон проекту MHP accelerator

Акселератор шукає перспективні рішення, які можна застосувати не тільки в роботі агрохолдингу, а й для покращення технологічного потенціалу галузі загалом. Фіналісти програми отримають можливість комерційного запуску в партнерстві з МХП. Серед інших можливостей для стартапів – доступ до ресурсів та виробничої бази агрохолдингу, менторська підтримка від ключових експертів МХП, 250 годин теорії та практики, нетворкінгу під час динамічної навчальної програми за участю 30 лекторів та практиків. Прийом заявок триватиме до 21 квітня 2019 року включно на сайті radartech.com.ua/mhp

MHP accelerator 2.0 шукає як стартапи, що розробляють спеціалізовані рішення для агрогалузі, так і універсальні рішення для діджиталізації роботи холдингу. Як і в першому проекті, до програми можуть потрапити не тільки досвідчені команди з базовим прототипом (MVP), але й автори цікавих, новаторських ідей, які зможуть довести бізнес-ефективність свого рішення.

«MHP accelerator у всіх сенсах відкрив «світ можливостей» як для стартапів, так і для агрогалузі загалом. Та навіть для наших внутрішніх корпоративних змін. Коли ми починали цей проект, ставили перед собою 2 глобальні цілі – розвиток інноваційного малого та середнього бізнесу, та протидія еміграції, утримання інтелектуальної молоді, талантів в країні. В результаті ми отримали бонуси, відкрили нові можливості для компанії: корпоративна культура МХП стала більш інноваційною, розвивається внутрішній інститут менторства, і нам також вдалось знайти ті рішення, які дійсно цікаві бізнесу МХП. Зараз в нас 5 комерційних проектів зі стартапами першого сезону. Ми інвестуємо в ці рішення, розвиваємо їх, підтримуємо, та зацікавлені в нових командах, з якими разом зробимо українську галузь більш інноваційною, зможемо вплинути на розвиток України», – прокоментувала Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом та комунікацій МХП.

В цьому наборі акселератор перш за все буде розглядати продукти в наступних семи напрямках:
−    Агробіотехнології.
−    Діджиталізація.
−    Торгівельні майданчики.
−    Автоматизація промислового виробництва та процесів.
−    Енергоефективність, «Зелена енергетика» та управління відходами.
−    Інновації в корпоративному управлінні.
−    Food: технології та продажі.

Акселератору цікаві також інші рішення, які можна застосувати у роботі агрохолдингу.

«Впровадження інновацій — це не спринт, а марафон, готовність йти вдовгу, тестувати, змінювати. Особливо в агросекторі з його річними циклами. Задача Agrohub — щоб український агробізнес став більш ефективним за рахунок впровадження технологій. За минулий рік ми провели 17 проектів, спрямованих на це — від масштабного дослідження інноваційних пріоритетів агровиробників до Idea Garages, які тривали один день. Я бачу, як за 1,5 року в цілому виріс інтерес аграріїв до інновацій. Другий акселератор аграрних інновацій дасть нові технологічні рішення для ринку. Що ще більше посилить еко-систему», — розповіла Юлія Порошенко, лідер агронапрямку Radar Tech, засновник Agrohub.

З усіх отриманих заявок журі MHP accelerator 2.0 вибере 30 півфіналістів, які пройдуть програму преакселераціі — тиждень навчального інтенсиву з основ технологічного бізнесу. За підсумками цього етапу будуть відібрані 10 резидентів акселератора, які пройдуть динамічну, адаптовану під особливості агрогалузі, навчальну програму від 30 експертів і практиків.

«MHP accelerator 2.0 — це вже шоста програма розвитку стартапів, яку Radar Tech запускає з великими гравцями ринку. Ми першими в Україні почали прокачувати сферу корпоративних інновацій, тому з особливою увагою ставимося до результативності наших акселераторів. Випускниками 6 програм Radar Tech стало вже 50 стартапів, 20 з яких отримали можливість попрацювати з такими лідерами ринку, як Київстар, МХП, UKRSIBBANK BNP Paribas і ДТЕК. Цього року разом з МХП ми сконцентруємося на проведенні пілотних проектів в рамках акселератора, аби в жовтні, ще до фіналу програми, отримати 10 підтверджених бізнес-кейсів зі зрозумілими прогнозованими метриками успішності», — розповідає Максим Бахматов, глава правління Radar Tech.

Учасники акселерації зможуть провести пілотні проекти та перевірити гіпотези на базі МХП, отримають доступ до ресурсів, корпоративної експертизі та менторську підтримку від провідних фахівців холдингу.

Переможці програми MHP accelerator 2.0 отримають можливість комерційного запуску в партнерстві з агрохолдингом МХП.

В рамках першої акселерационного програми в минулому році з 184 заявок журі відібрало 13 учасників. За підсумками програми, 5 проектів отримали можливість співпрацювати з МХП, а саме: Sovtes, Meteotrek, Peoplemeter, Profeed і MobiMill.

«Завдяки тренінгам з формування продукту і виведення його на ринок, ми подивилися на своє рішення під іншим кутом. Після участі в MHP accelerator ми стали більш помітними на ринку. Тепер про нас знають. Це дозволило провести пілотні проекти і підписати договори з кількома аграрними компаніями України. Навесні плануємо запустити ще один пілотний проект з МХП, щоб перевірити і, можливо, також інтегрувати наш новий продукт», — коментує Леонід Власов, CEO Meteotrek, випускник першої програми MHP accelerator.

Подати заявку на участь в MHP accelerator можна до 21 квітня 2019 року включно на сайті: radartech.com.ua/mhp

 

 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/startuvav-druhyj-sezon-proektu-mhp-accelerator
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    Закупівельні ціни на кукурудзу в Україні активно зростають

    БІЛЬШЕ НОВИН