Tempo950x100

Tempo300x100

Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника

Страхування має бути необхідною умовою при розвитку бізнесу кожного садівника

Це пояснюється більш високою собівартістю вирощування даної продукції і, як наслідок, більш дорогою кінцевою вартістю, на відміну, наприклад, від так поширених в українських аграріїв зернових і олійних культур. Проте, з року в рік дані сегменти галузі набирають популярність у вітчизняних фермерів, і по всій країні закладаються тисячі гектарів нових садів і виноградників. Однак, бізнес цей досить ризиковий, і експерти переконані – страхування сільгоспризиків є необхідною умовою для кожного садівника і виноградаря, пише agronews.ua.

При цьому необхідно розуміти, що якщо зернові та олійні страждають, як правило, від природних катаклізмів стихійного характеру – град, шквали, бурі тощо, то банальний весняний перепад температури з нешкідливими для пшениці та соняшнику заморозками, може начисто знищити врожай кісточкових, ягід, горіхів.

«Асоціація «Укрсадпром» нещодавно опублікувала дані втрат українських садівників в результаті травневих заморозків в поточному році. Цифри досить значні. Втрати врожаю тільки ягід і горіхів, а це близько 800 тис. тонн, оцінені експертами в грошовому вираженні в 8-10 млрд. грн. Урожай кісточкових втрачений на загальну суму близько 5 млрд. грн, а ягід – на 2 млрд. грн», – говорить експерт ринку агрострахування, гендиректор компанії «Агрориск» Володимир Юдін.

Він також зазначає, що значна частина даних збитків могла б бути покрита страховими компаніями, що займаються страхуванням сільгоспризиків. «Але, на жаль, велика частина врожаю багаторічних культур в поточному році, як і в попередні, застрахована не була. Звідси і багатомільярдні збитки фермерських господарств», – коментує ситуацію експерт.

Гендиректор компанії «Агрориск» зазначає, що найбільш поширена схема, що використовується страховиками при страхуванні врожаю багаторічних насаджень виглядає так: страхова сума визначається в межах вартості майбутнього врожаю, яка розраховується на підставі середньої врожайності культури в господарстві за останні п’ять років, помноженої на площу ділянки і вартість одиниці врожаю.

Страховим випадком при страхуванні багаторічних насаджень є втрата 5% насаджень. Випадок визнається страховим за наявності насаджень і їх загибелі, причинно-наслідкового зв’язку між фактом настання дії і фактом загибелі рослин. Страховими ризиками визнаються заморозки, обмерзання, пожежа, вимерзання, буря, ураган, злива, град.

Підібрати найбільш оптимальні умови для страхування багаторічних культур допоможуть висококваліфіковані фахівці компанії «Агрориск». «Звернувшись до нас, аграрій отримує консультаційну допомогу з підбору умов щодо укладення договору зі страховими компаніями, виходячи з його особистих інтересів. Ми працюємо так, щоб в разі настання страхового випадку, наш клієнт гарантовано отримав належні йому виплати відповідно до умов договору », – підкреслив Володимир Юдін.

Зв’язатися з фахівцями компанії можна за телефоном +38(044) 284-94-14, або заповнивши відповідну форму на сайті «Агрориск».

Довідкова інформація про «Агрориск»

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/strahuvannya-maye-buty-neobhidnoyu-umovoyu-pry-rozvytku-biznesu-kozhnoho-sadivnyka
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати