Tempo950x100

Tempo300x100

Створення кооперативів наблизить українську молочну продукцію до світових ринків

Створення кооперативів наблизить українську молочну продукцію до світових ринків

Вже минулого року Україна заявила про себе як експортно-орієнтовану країну. Вона зайняла перші місця в ТОП-10 світових експортерів по цілій низці позицій, зокрема, казеїну, масла, сухого збираного молока. Варто зауважити, Україна другий найбільший постачальник масла до ЄС після Нової Зеландії, пише milkua.info.

«Якщо виходити на світові ринки, то ми повинні розуміти з ким будемо конкурувати. В першу чергу це будуть кооперативи, які мають понад 100-річну історію. Саме вони виробляють 75% світового валу молока. З 20 основних світових переробників молока — 11 це кооперативи», — зауважує Ганна Лавренюк, віце-президент Асоціації виробників молока із комунікацій.

Також вона зазначає, що у світі зараз триває нова хвиля корпоратизації, коли молочнотоварні ферми стають власниками переробних заводів. Вони відповідають за весь ланцюжок виробництва, створюючи при цьому додану вартість на кожній ланці. Щоб бути конкурентоспроможними, українські господарства повинні задуматись про якісну та ефективну світового зразка кооперацію.

«Завдяки зусиллям АВМ на Черкащині з 2017 року діє проект, що є першим прикладом кооперації між виробником та переробником, — ділиться фахівець. — Ще одним досягненням є те, що 10 ініціативних господарств, які входять до складу АВМ, викупили виробничий майданчик на Полтавщині. В планах через 2 роки створити власний переробний кооперативний завод».

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/stvorennya-kooperatyviv-nablyzyt-ukrayinsku-molochnu-produkciyu-do-svitovyh-rynkiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати