Tempo950x100

Tempo300x100

Створено робота, що стежить за теплицею і прогнозує врожай

Створено робота, що стежить за теплицею і прогнозує врожай

Нова машина унікальна тим, що в ній використовується штучний інтелект і вона здатна до самонавчання, передає «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Робота розробники назвали IRIS!. Він здатний прогнозувати стрес рослин і володіє інтелектом, що може значно підвищити ефективність захисту рослин. Очікується, що завдяки його використанню знизяться витрати ЗЗР, трудовитрати і втрати врожаю.

[[{“fid”:”377847″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Крім того, IRIS! визначає візуальні ознаки захворювань рослин, наявності шкідників, порушення харчування та інших проблем на їх ранній стадії, а також враховує кількість плодів і прогнозує очікуваний урожай. При цьому він враховує детальну інформацію про мікроклімат теплиці.

Як обіцяють виробники, обмежена кількість перших машин з’явиться на ринку вже в цьому році.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/stvoreno-robota-shcho-stezhyt-za-teplyceyu-i-prohnozuye-vrozhaj
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати