Створити ферму з вирощування королівських креветок можна на ділянці площею 12 соток

Створити ферму з вирощування королівських креветок можна на ділянці площею 12 соток

Корисні речовини, які організм людини може отримати з морепродуктів, часом, важко знайти в іншій їжі. Крім того, м’ясо риби, молюсків і морських рачків дуже ніжне і приємне на смак. Тому нічого дивного немає в тому, що в процесі підвищення купівельної спроможності українців, вони стали набувати все більше креветок, довівши обсяг річного попиту на них до 2 тис. тон, пише pro-consulting.ua.

Практично всі ці тони в Україну імпортуються, тому що креветки, які живуть в наших морях дрібні й несмачні, інша справа біла або королівська креветка – найпопулярніша на світовому ринку. За її поставки ми змушені платити іншим країнам валютою.
Але ж на території України можна успішно вирощувати своїх королівських креветок, і бізнес-план організації креветочної ферми підтверджує це.

Проект заснований на використанні технології установок замкнутого водопостачання, що дозволяє створити в басейні оптимальний для росту креветок мікроклімат незалежний від зовнішнього середовища.

Весь виробничий комплекс потужністю п’ять тон креветок на рік можна змонтувати на ділянці площею 12 соток. Необхідний обсяг інвестицій для цього становить 330 тис. эвро.

Згідно з розрахунками, виконаними в рамках бізнес-плану організації ферми з вирощування королівських креветок на території України, рентабельність продажів новостворенного підприємства складе 18,7%, тобто кожен євро доходу буде містити майже 19 центів чистого прибутку.

В даний час майже половина світового ринку креветок заповнена продукцією, вирощеною на фермах. Застосування сучасних технологій дозволяє не тільки зберегти природні споживчі якості цих морепродуктів, але і поліпшити їх. Тому українська королівська креветка буде користуватися таким же попитом у співвітчизників, як і привезена з далеких країн, а прибуток від її продажу залишиться у вітчизняного виробника.

 

Перегляди: 12
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/stvoryty-fermu-z-vyroshchuvannya-korolivskyh-krevetok-mozhna-na-dilyanci-ploshcheyu-12-sotok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати