Tempo950x100

Tempo300x100

Сучасна ковбаса, або технологічні чудеса

Сучасна ковбаса, або технологічні чудеса

Генеральний директор “ІМК”, президент УКАБ Алекс Ліссітса на своїй сторінці у Facebook звернув увагу на подію, що відбулася в агропромисловому секторі Німеччини.

Виявляється, ковбасу може зробити будь-яка людина в побутових умовах, а якість цього продукту не зможе бути оцінена навіть провідними фахівцями.

Журналісти другого державного телеканалу Німеччини ZDF провели цікавий експеримент. Взявши відходи при забої худоби, воду і кров’яну суміш у порошковому вигляді, зробили з неї сосиску. Подали екземпляр на дуже поважну премію DLG в галузі харчування і отримали срібну медаль за якість. Продукт був протестований як частина перевірки якості DLG для ковбас та шинки.

Неоднозначно можна оцінювати реакцію організаторів премії – DLG, які щиро образилися на журналістів за те, що ті вказали не весь перелік інгредієнтів даноі ковбаси:
 
«Незважаючи на запит DLG, редактори не надавали нам чіткої інформації про продукт та аналізовані параметри, і таким чином, зробили вичерпний внесок DLG неможливим. Ми хотіли б підтримати внесок журналу ZDF з фактичною інформацією та професійним судженням. Ми дуже шкодуємо, що це було неможливо для нас».
 
DLG веде перевірку якості продуктів харчування протягом багатьох років. Метою є стабільне підвищення якості продуктів харчування для споживачів. Тести DLG проводяться відповідно до галузей виробництва та відповідно до схем тестування конкретних виробів. Основна увага приділяється сенсорному аналізу харчових продуктів. Сенсорний аналіз харчових продуктів – це наукова дисципліна, яка займається об’єктивною оцінкою харчування органами чуття людини. Сенсорні тести також дозволяють зробити висновки про якість використаної сировини та про виробничий процес.

DLG (німецьке сільськогосподарське товариство) – засноване інженером Максом Ейтом у 1885 році. Нараховує понад 25 000 членів і є провідною організацією в сільському господарстві та харчовій промисловості.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/suchasna-kovbasa-abo-tehnolohichni-chudesa
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати