Tempo950x100

Tempo300x100

Суд арештував керівника фермерського господарства на Сумщині за підозрою в одержанні $19 тис. хабаря

Суд арештував керівника фермерського господарства на Сумщині за підозрою в одержанні $19 тис. хабаря

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«Фермерське господарство у 2012 році уклало із жителями Ямпільського району 27 договорів оренди землі сільськогосподарського призначення площею близько 90 га. Після закінчення у 2017 році строку дії договорів власники земельних ділянок виявили бажання передати свої паї в користування іншому підприємцю. Однак з’ясувалось, що фермерське господарство ще у 2016 році незаконно продовжило оренду на підставі нібито укладених додаткових угод до 2026 року», — йдеться у ньому.

Слідство встановило, що керівник фермерського господарства зажадав від приватного підприємця $19 тис. за розірвання договорів оренди землі та передачу оригіналів всіх документів.

В результаті слідчо-оперативних дій керівник фермерського господарства був затриманий співробітниками прокуратури, поліції та Служби безпеки України 19 травня одразу після отримання хабаря.

За клопотанням прокуратури суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за ч. 4 ст. 368-3 (вимагання та одержання неправомірної вигоди юридичною особою приватного права незалежно від організаційно-правової форми дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду) Кримінального кодексу.

Окрім того, у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 358 (підроблення офіційних документів) Кримінального кодексу слідчі перевіряють на предмет підробки додаткові угоди щодо оренди земельних ділянок.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Джерело: landlord.ua

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sud-areshtuvav-kerivnyka-fermerskoho-hospodarstva-na-sumshchyni-za-pidozroyu-v-oderzhanni-19-tys-habarya
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати