Tempo950x100

Tempo300x100

Суд постановив виставити на торги майно вітчизняного агрохолдингу

Суд постановив виставити на торги майно вітчизняного агрохолдингу

Причина цього – великі борги бізнесмена. Суди проти Бахматюка виграють і Нацбанк та Фонд гарантування вкладів. На черзі – західні кредитори або інвестиційні банкіри, пише facenews.ua.

Олег Бахматюк не заперечує свої борги. За його ж словами, він узяв $2 млрд кредитів. І його борги перед банками та іноземними інвесторами перевищили вартість компанії.

Нагадаємо, з ринку були виведені обидва банки Бахматюка – VAB та «Фінансова ініціатива». Вони в свій час були створені саме для того, щоб видавати структурам, пов’язаним з бенефіціаром, кредити. Іншими словами, Бахматюк у своїх банках видавав собі кредити під заставу свого майна. Загальна сума становить приблизно 28 млрд грн.

Ряд судових рішень дозволяє зробити висновок, що частина майна Ukrlandfarming таки піде з молотка на відкритих торгах, причому скоро.

Як вдалося з’ясувати, в листопаді господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов VAB Банку (знаходиться під управлінням ФГВФО) до Івано-Франківського м’ясокомбінату, який є одним з ключових м’ясопереробних активів Ukrlandfarming. Підприємство було передано в іпотеку VAB банку в 2012 році. Спочатку було прийнято рішення провести судекспертизу за ініціативою м’ясокомбінату. Але незабаром з’ясувалося, що підприємство не має наміру оплачувати її. І хоча сам процес затягнувся, в результаті рішення суду все одно вступить в законну силу – і тоді майно Ukrlandfarming буде продано з молотка на відкритих торгах.

Є й інші рішення судів, за якими майно Ukrlandfarming буде виставлено на відкриті торги.

У жовтні госпсуд Черкаської області задовольнив позов Нацбанку до інвестиційної компанії «Агросоюз-РП» і стягнув майновий комплекс Мліївської птахофабрики. Вже відомо, що його виставлять на торги за стартовою ціною в 70 млн грн.

Госпсуд Дніпропетровської області задовольнив позов Нацбанку і стягнув майновий комплекс Жовтоводського м’ясокомбінату.

15 листопада госпсуд Київської області задовольнив позов Нацбанку і стягнув майновий комплекс ТОВ «Птахофабрика Київська» в Пухівці (Броварський район).

В кінці листопада господарський суд Закарпатської області стягнув Берегівський м’ясокомбінат.

Всі активи, перелічені вище, підуть з молотка як часткове погашення боргу банку «Фінансова ініціатива» перед Нацбанком на суму понад 2,1 млрд грн.

Це – не всі рішення судів, за якими майно «Укрлендфармінга» буде виставлено на торги за борги його власника Олега Бахматюка.

Крім грошей, які заборгував бізнесмен НБУ, є велика сума, яку Бахматюк має сплатити західним кредиторам. Коли вони отримають гроші, які дали в борг, поки відкрите питання.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sud-postanovyv-vystavyty-na-torhy-majno-vitchyznyanoho-ahroholdynhu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати