Tempo950x100

Tempo300x100

Суд просять заборонити призначати Блескуна керівником Укрспирту

Суд просять заборонити призначати Блескуна керівником Укрспирту

Про це повідомляє пресслужба суду, пише Укрінформ.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла заява про забезпечення позову до подачі позовної заяви, в якій суд просять заборонити Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства призначати Сергія Блескуна виконуючим обов’язки керівника ДП «Укрспирт»”,- ідеться в повідомленні.

Читайте також: Новий-старий керівник Укрспирту Блескун погорів на нецільовому використанні держкоштів – аудит

Як зазначається, з відповідною заявою до суду звернулась профспілка працівників апарату вищезгаданого підприємства. Серед інших вимог заяви – заборонити Міністерству юстиції України та будь-якому іншому суб’єкту державної реєстрації вносити до ЄДР відомості про керівника ДП «Укрспирт» та особу, яка може вчиняти дії від імені підприємства.

У суді нагадують, що відповідно до ч. 2 ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства України, забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи.

Нагадаємо, 23 жовтня міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Кабмін погодив на посаду в.о. керівника “Укрспирту” Сергія Блескуна, якого пов’язують з російським бізнесом та великими горілчаними компаніями.

Того ж дня Президент зареєстрував у ВР законопроект про демонополізацію спиртової галузі, який передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту. Цей законопроект викликав бурхливу реакцію серед експертів, які переконують, що демонополізація спиртової галузі перед приватизацією “Укрспирту” – це помилка, оскільки старі державні заводи без монопольних ліцензій інвесторам будуть не потрібні і держава отримає збиток замість доходу. 

Також експерти наголошують, що скасування держмонополії на виробництво спирту спровокує в Україні бум фальсифікату.

Наразі судом вирішується питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sud-prosyat-zaboronyty-pryznachaty-bleskuna-kerivnykom-ukrspyrtu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати