Tempo950x100

Tempo300x100

Суд розгляне питання роздержавлення винрадгоспів

Суд розгляне питання роздержавлення винрадгоспів

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА, пише agravery.com.

«Нагадаємо, що неодноразові звернення голови області Геннадія Москаля до Кабінету міністрів, Міністерства аграрної політики та продовольства, а також до Верховної Ради України з проханням вирішити долю колишніх винрадгоспів жодних результатів не дали. Радвингоспи досі вважаються об’єктами стратегічного значення, які не підлягають приватизації. Це значить, що в них неможливо вкласти інвестиції, які могли би перетворити Закарпаття на виноробну столицю України», — йдеться в повідомленні.

В березні цього року Москаль подав адміністративний позов до Верховного Суду України, щоб зобов’язати Верховну Раду розглянути законопроект про колишні винрадгоспи. Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у відкритті провадження, однак Велика Палата Верховного Суду у відповідь на апеляцію Закарпатської облдержадміністрації відкрила провадження і призначила розгляд справи на 30 травня цього року.

«Мушу констатувати, що, на превеликий жаль, ми дійшли до того, що мусимо судитися з Верховною Радою України, — коментує ухвалу Верховного Суду України Геннадій Москаль. — Якщо депутати не бажають виконувати свої прямі функціональні обов’язки — розглянути підготовлений і зареєстрований законопроект про колишні винрадгоспи й дати потужний поштовх для розвитку виноробної галузі, ми примусимо зробити їх це через суд».

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sud-rozhlyane-pytannya-rozderzhavlennya-vynradhospiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати