Суд скасував арешт майна українського агрогіганта

Суд скасував арешт майна українського агрогіганта

Про це свідчить інформація матеріалів двох судових рішень, повідомляє Latifundist.

Так, 4 квітня адвокат в інтересах IFC звернувся до судді з клопотанням про скасування арешту, накладеного на нежитлові будівлі та споруди допоміжного виробництва для елеватора, елеватор потужністю 41 тис. Т (четверта черга), елеватор потужністю 10,75 тис. Т (третя черга), елеватор потужністю 31,95 тис. т (друга черга), елеватор потужністю 21,3 тис. т (перша черга), які належать Мрії.

Також, арешт зняли з рухомого і нерухомого майна Блек Байрон Холдінгс, розташованого в місті Хорост Тернопільській області.

“Потреба в подальшому застосуванні арешту відпала, оскільки: майно, на яке накладено арешт, знаходиться в іпотеці в IFC та є забезпеченням виконання реальних зобов’язань. Крім того, майно передано в іпотеку до накладення арешту, а арешт перешкоджає реалізації права іпотекодержателя на звернення стягнення на предмет іпотеки”, – йдеться в матеріалах судового рішення.

Крім того, як йдеться в рішенні суду, IFC не має відношення до злочинних дій підозрюваного або інших осіб, і не є особою, щодо якої здійснюється кримінальне провадження.

У квітні поточного року АМКУ надав дозвіл IFC на придбання 3 елеваторів агрохолдингу Мрія.

Мрія – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, заснований в 1992 році Іваном Гутою. На сьогодні його земельний банк становить 165 тис. га. Потужності елеваторів і зерносховищ агрохолдингу оцінюються в 380 тис. тонн.

У серпні 2014 року агрохолдинг Мрія допустив технічний дефолт. У лютому 2015 року контроль над активами компанії перейшов до кредиторам, які призначили новим генеральним директором Саймона Чернявського. До кінця 2015 року борг перед кредиторами склав $1,1 млрд.

IFC – один з найбільших кредиторів Мрії. В рамках узгодженого кредиторами Мрії плану реструктуризації заборгованості перед забезпеченими кредиторами, за домовленістю з агрохолдингом, IFC звертає стягнення на предмети забезпечення раніше наданих кредитів, шляхом прийняття предметів іпотеки/застави у власність. Після прийняття у власність IFC, всі об’єкти будуть передані назад в фінансовий лізинг Мрії на узгоджених умовах. Процес реструктуризації зменшить забезпечені кредити на 52% до $62 млн, а незабезпечені – на 77% до $213 млн.

Джерело: НВ

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sud-skasuvav-aresht-majna-ukrayinskoho-ahrohihanta
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати