Tempo950x100

Tempo300x100

Суд відпустив аграрного чиновника, якому дали 10 років

Суд відпустив аграрного чиновника, якому дали 10 років

За розслідуванням «Наші гроші», екс-чиновник ввійшов в список ТОП-корупціонерів за 2015-2017 роки, пише agroday.com.ua.

За версією слідства, у серпні 2014-го Немировський отримав хабар в розмірі 357 тис. грн. Натомість чиновник мав посприяти, аби керівництво інспекції на Кіровоградщині дало дозвіл на зняття грунтового покриву із 51-гектарної ділянки для подальшої розробки кар’єру з видобутку ільменіту. Хабар розраховувався в сумі 7 тис. грн за гектар.

Позивачем у справі виступило ТОВ ВКФ «Велта», з якого Немировський і вимагав хабар. Проте сам чиновник своєї вини не визнав, назвавши це провокацією з боку правоохоронців.

Затримання відбувалось «по гарячому», відразу після передачі грошей в авто чиновника. Немировський спробував втекти від поліції. Погоня, що розпочалась неподалік Новомиргородської облдержадміністрації, завершилась аж під Києвом. По дорозі підозрюваний навіть встиг поміняти машину.

9 лютого 2016 року Кіровський районний суд виніс вирок — позбавлення волі на 10 років з конфіскацією половини майна, позбавленням п’ятого рангу держслужбовця та можливості обіймати певні посади протягом 3 років.

Після апеляції вже у квітні 2017-го термін ув’язнення був зменшений до 3 років. З вироку виключили пункт про вимагання хабара і пояснили пом’якшення тим, що у Немировського за час судової тяганини погіршився стан здоров’я. Враховано було й наявність двох неповнолітніх дітей.

У жовтні минулого року Вищий спецсуд скасував ухвалу по апеляції і призначив слухання повторно. Поки ж Немировського звільнили з-під варти. Та й раніше в установі відбування покарань чиновник провів небагато, адже розмір застави був невисоким.

За час судового розгляду припинила функціонування і сама Держсільгоспінспекція. Ще в 2014 році орган припинив існування, а його функції передані Держпродспоживслужбі.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sud-vidpustyv-ahrarnoho-chynovnyka-yakomu-daly-10-rokiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати