Tempo950x100

Tempo300x100

Суд визнав незаконним відчуження у приватну власність Пирятинського хлібокомбінату

Суд визнав незаконним відчуження у приватну власність Пирятинського хлібокомбінату

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області, пише Укрінформ.

«За позовними вимогами прокуратури Полтавської області судом визнано незаконним відчуження у приватну власність 4 майнових комплексів філії Публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Пирятинський комбінат хлібопродуктів» загальною площею 36 000 м² вартістю понад 111 млн гривень», – йдеться у повідомленні.

Судом встановлено, що у 2012 році виконавчий комітет Пирятинської міськради надав у приватну власність філії ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» нежитлові будівлі та споруди місцевого комбінату хлібопродуктів та видав 4 свідоцтва про право приватної власності на це нерухоме майно. Як результат, хлібоприймальне підприємство перейшло у власність приватної структури. При цьому зміна форми власності відбулася без правових підстав.

Окрім цього, свідоцтва про право власності видані за відсутності документів, що підтверджують зміну форми власності зазначеного цілісного майнового комплексу з державної на приватну.

Відповідно до Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» Пирятинський комбінат хлібопродуктів не підлягає приватизації, а у Переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, зазначене підприємство відсутнє. Таким чином, майно підприємства не могло бути приватизоване або корпоратизоване чи включене до статутного фонду, наголошують у прокуратурі.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sud-vyznav-nezakonnym-vidchuzhennya-u-pryvatnu-vlasnist-pyryatynskoho-hlibokombinatu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати