Суд заарештував фермера, який вивіз зерно з елеватора Агроінвестгруп

Суд заарештував фермера, який вивіз зерно з елеватора Агроінвестгруп

Про це повідомив директор підприємства «Влахос» Андрій Стойловский, передає Latifundist.com.

«Печерський суд посадив його в СІЗО на 60 діб із заставою в 7 млн ​​грн», – повідомив він.

Нагадаємо, що група фермерів Бессарабії, в числі яких був і Олександр Пєтков, приїхали на Ізмаїльський елеватор, щоб забрати своє зерно, яке вони здавали на зберігання, але ледь не втратили його через масштабну аферу керівництва агрохолдингу «Агроінвестгруп». Свої дії фермери виправдовували рішенням Господарського суду Одеської області, який ухвалив, що вони можуть вивезти зерно з території елеватора.

Втім, це виявилося не так просто, тому що цьому перешкоджали співробітники поліції, які наполягали, що рішенням Печерського суду Києва на зерно накладено арешт. У той же час, за словами фермерів, Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активамивиставило їх зерно на аукціон і продала за заниженою в декілька разів ціною.

Читайте також: Найбільша зернова афера в Україні: що сталося і як не стати жертвою в майбутньому

В результаті тривалого протистояння фермерам все ж вдалося забрати своє зерно через що поліція відкрила відразу кілька кримінальних проваджень за статтями грабіж і самоуправство. Вже 8 червня співробітники поліції і прокуратури проводили обшук на підприємствах Олександра Пєткова. Зрештою суд заарештував рахунки фермера. Від афери «Агроінвестгруп» постраждав не один сільгоспвиробник. 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sud-zaareshtuvav-fermera-yakyj-vyviz-zerno-z-elevatora-ahroinvesthrup
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати