Сутички під Радою: аграрії стурбовані акціями проти запровадження ринку землі

Сутички під Радою: аграрії стурбовані акціями проти запровадження ринку землі

Про це УНН повідомили у пресслужбі поліції Києва.

Як пояснили у поліції, сьогодні, 17 грудня, всупереч анонсованій організаторами мирній акції, “окремі учасники заходів намагалися встановити на проїжджій частині на вулиці Грушевського військовий намет”.

Правоохоронці, як повідомляється, зупинили громадян та почали проводити з ними профілактичну бесіду з метою недопущення вчинення правопорушень, але “мітингувальники розпочали з поліцейськими штовханину, яка переросла в сутичку”.

“За попередніми даними, внаслідок конфліктної ситуації тілесні ушкодження отримали двоє поліцейських. Їх доставили у лікарню для надання медичної допомоги”, – вказали у поліції Києва.

“За підозрою у скоєнні протиправних дій до територіального управління поліції доставили одного активного учасника інциденту. Після з’ясування усіх обставини його діям буде надана правова оцінка”, – додали правоохоронці.

Одночасно поліція Києва звернулася до організаторів та учасників акцій з проханням дотримуватись вимог чинного законодавства та не порушувати громадський порядок.

Аграрії стурбовані акціями проти запровадження ринку землі і не хочуть політизації цього питання. Про це під час пресмарафону щодо земельної реформи повідомив уповноважений Президента з земельних питань Роман Лещенко.

“Право на мирне зібрання передбачене Конституцією України, і кожна людина у нас в Україні має право висловити свою позицію. З того, що сьогодні я побачив біля Верховної ради — скажу відверто, дуже багато політичних прапорів, дуже багато націоналістичних різного роду групувань і дуже мало аграріїв”, — сказав Лещенко.

Він сказав, що спілкується із аграріями в режимі реального часу постійно, і аграрії “сьогодні схвильовані тим, що навколо їх питання дуже багато політиків сьогодні хочуть примазатись і використати це в своїх політичних цілях”.

“Аграрії проти політизації цього процесу, вони не закликають до жодного роду насильства або незрозумілого роду процесів — палаток тощо. Аграрії здійснюють мирні зібрання і постійно на цьому наголошують, тому коли деякі політикани під ширмою захисту аграріїв намагаються своїми політичними гаслами вийти і сказати як їм болить український народ — ми вже це проходили неодноразово — аграрії розумні в цьому, вони не зацікавлені в політизації цього процесу”, — заявив представник Президента.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sutychky-pid-radoyu-ahrariyi-sturbovani-akciyamy-proty-zaprovadzhennya-rynku-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати