Світові ціни на пшеницю та кукурудзу: чи є привід для оптимізму

Світові ціни на пшеницю та кукурудзу: чи є привід для оптимізму

У IGC оперують індексом GOI (Grains and Oilseeds Index), який заснований на динаміці ринкових цін на пшеницю, кукурудзу, жито, сорго, рис, боби та ріпак. Для кожної з культур вираховуються окремі субіндекси.

Останній звіт, опублікований IGC, присвячено динаміці вересневих цін на зернові. У ньому Міжнародна рада із зерна відзначає деяке зростання субіндексу GOI на кукурудзу.
«Після спаду на початку місяця до найнижчої позначки більш ніж за 10 років субіндекс GOI щодо кукурудзи згодом зміцнився. У підсумку порівняно з минулим місяцем це дало зростання на 1,8%. Ми вважаємо, що цю динаміку можна пояснити зростанням на суміжних ринках і ризиками, пов’язаними з перспективами виробництва кукурудзи у США», – стверджують аналітики.

Утім, якщо порівняти субіндекс GOI щодо кукурудзи у вересні 2019-го з аналогічним показником минулого року, то ми знову побачимо падіння – на 4,7%. При цьому субіндекс GOI на пшеницю продемонстрував приріст у 6,1%.

«Первісне зниження, пов’язане з великою пропозицією на світовому ринку, пізніше змінилося зростанням під впливом безлічі нових тендерів на експортні відвантаження і посилюється занепокоєнням перспективами врожаїв у Північній Америці», – пояснюють експерти IGC.

Таким чином, через приріст щодо пшениці та кукурудзи індекс GOI (а з ним і світові ціни на збіжжя), після великих втрат у попередні два місяці, незначно зміцнився, збільшившись порівняно із серпнем на 1%.

Джерело: landlord.ua

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/svitovi-ciny-na-pshenycyu-ta-kukurudzu-chy-ye-pryvid-dlya-optymizmu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати