Tempo950x100

Tempo300x100

Світові ціни на пшеницю та кукурудзу продовжують рости

Світові ціни на пшеницю та кукурудзу продовжують рости

Ціни продовжували рости в зв’язку з побоюваннями з приводу наслідків посушливої ​​погоди на урожай озимих культур цього року, хоча сприятливі дощі з другого тижня березня дещо поліпшили умови вегетації і обмежили щомісячний приріст цін, повідомляє ФАО.

 
Холодна і волога погода в Європі також сприяла зміцненню цін. В Аргентині експортні ціни різко зросли, чому сприяла стійка посушлива погода і високі обсяги експорту, тоді як в Чорноморському регіоні ціни в основному підтримувалися високим попитом.
 
Міжнародні ціни на кукурудзу також помітно зросли в березні. Середня ціна на базисну американську кукурудзу (No.2,Yellow, f.o.b.) склала 171 долар США за тонну, що майже на 5% вище, ніж в лютому, на 15% більше, ніж три місяці тому, і на 8% вище торішнього показника. Експортні ціни в США, як і раніше, підтримувалися стійким попитом і побоюваннями з приводу наслідків тривалої посушливої ​​погоди на урожай зернових в Аргентині, де недавні дощі покращили ситуацію тільки в деяких районах. В Україні високий зовнішній попит, особливо з Китаю (материкової частини), в поєднанні з коливаннями валюти, утримували ціни високими. 
Індекс цін ФАО на всі види рису в березні лишився майже на рівні показника лютого.
 

Світові ціни на пшеницю, кукурудзу та рис,
доларів США за тонну, березень 2016 – березень 2018

 

 
 

 
 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/svitovi-ciny-na-pshenycyu-ta-kukurudzu-prodovzhuyut-rosty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати