Tempo950x100

Tempo300x100

Світові виробники пестицидів занепокоєні ситуацією з китайським коронавірусом

Світові виробники пестицидів занепокоєні ситуацією з китайським коронавірусом

Редактори китайського агрохімічного порталу Міккі Шан і Ервін Сюе провели опитування серед майже 100 зарубіжних підприємств, які співпрацюють з китайським виробниками ЗЗР та діючих речовин пестицидів, на предмет побоювань щодо ситуації з коронавірусом.

Про це пише propozitsiya.com.

В опитуванні взяли участь компанії з Індії, США, Бразилії, Уругваю, Парагваю, Австралії, України, Південної Африки, Таїланду, Малайзії та інших країн.

У ході опитування 35% респондентів заявили, що епідемія коронавіруса суттєво вплине на бізнес. Зокрема, дві третини з майже 20 опитаних індійських підприємств заявили, що отримують сировину для агрохімічної продукції в основному з Китаю.

Допоки в Китаї триває боротьба з епідемією, більшість компаній змушені підтримувати зв’язок з тамтешніми виробниками через інтернет. Актуальним залишається питання подальшого виробництва і логістики діючих речовин та пестицидів.

За словами респондентів у Філіппінах: багато китайські компанії не можуть почати виробництво через епідемію, існує загроза затримки поставок окремих товарів.
Навіть якщо виробництво відновитися найближчим часом, логістика залишається найбільшою проблемою. За словами британського респондента, міжнародна логістика включає в себе безліч факторів, таких як транспортування сировини з іншої частини країни, транспортування від виробника до морського порту, швидкість митного оформлення і так далі. Всі ці фактори впливають на своєчасну доставку товару.
Окрім цього, багато респондентів стурбовані можливим коливанням цін, викликаним епідемією коронавірусу в Китаї.

Учасник опитування з Гватемали вважає, що ціни на деякі продукти значно виростуть. Інші відповіли, що вплив на ціни не буде значним, якщо спалах вірусу вдасться приборкати протягом короткого періоду часу.

На даний момент на європейському ринку зберігається велика кількість запасів. Однак респондент однієї з німецьких компанії зазначив, що проблеми з доставкою необхідних товарів можуть виникнути у разі затримки вантажних суден.

У висновку автори опитування зазначили, що наразі виробництво найважливіших експортних пестицидів у Китаї йде стабільно.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/svitovi-vyrobnyky-pestycydiv-zanepokoyeni-sytuaciyeyu-z-kytajskym-koronavirusom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати