Світовий банк прокоментував питання продажу української землі іноземцям

Світовий банк прокоментував питання продажу української землі іноземцям

Питання продажу землі іноземцям в рамках земельної реформи в Україні знаходиться в компетенції української влади. Про це заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен,пише УНІАН.

“Це має вирішувати уряд, тому що у світі різні підходи”, – сказала Кахконен. За її словами, в Європі є країни, які дозволяють купувати землю іноземцям, і є такі, які встановлюють перехідний період.

Водночас вона зазначила, що мова не йде про мораторій на продаж земель іноземцям, а про референдум з цього питання.

Нагадаємо,  Президент України 11 листопада виступив зі зверненням щодо ринку землі. Зокрема, він заявив, що питання про можливість придбання земель іноземцями буде винесене на референдум і тільки у разі схвалення на плебісциті така можливість буде відображена у законодавстві.

Нагадаємо, проведення референдуму щодо ринку землі можливе тільки після ухвалення необхідних для цього законів в цілому. У “Слузі народу” відчувають загрози і ризики щодо його проведення, повідомила представник уряду у парламенті Ірина Верещук.

Як повідомлялося раніше, закон про ринок землі у першому читанні підтримали “слуги народу” й 13 позафракційних нардепів.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/svitovyj-bank-prokomentuvav-pytannya-prodazhu-ukrayinskoyi-zemli-inozemcyam
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати