Свинарі зможуть зекономити сотні тисяч гривень

Свинарі зможуть зекономити сотні тисяч гривень

Обговорення та узгодження документу з представниками галузевих організацій під егідою Громадської ради при Держпродспоживслужбі тривали від початку року.

Основна перевага Методичних рекомендацій — вироблення системи уніфікованих правил та вимог до карантинування поголів’я, адже це питання частково регулюють Інструкції щодо карантинування та профілактики інфекційних захворювань. У свинарстві таких щонайменше 5: щодо лептоспірозу, бруцельозу, хвороби Ауєскі, африканської та класичної чуми свиней.

В Асоціації «Свинарі України» назвали ще один важливий аспект прийняття Методичних рекомендацій — впровадження диференційованого підходу до діагностичних досліджень.
«Йдеться, зокрема, про відміну вимоги лабораторно досліджувати 100% поросят віком до 2-х місяців при переміщенні, за умови повноцінного виконання протиепізоотичного плану діагностичних досліджень та профілактичних обробок маточного поголів’я. Такий підхід науково обґрунтований і при цьому несе значне полегшення фінансового навантаження на бізнес. Так, згідно з даними господарств, лише дослідження на бруцельоз та лептоспіроз коштують близько 350 грн на голову поросяти. Тобто типове підприємство на 1250 свиноматок, що в середньому реалізує близько 600 товарних поросят на тиждень, втрачає понад 210 000 грн через зазначені лабораторні аналізи», — прокоменувала президент АСУ Оксана Юрченко.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/svynari-zmozhut-zekonomyty-sotni-tysyach-hryven
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Ефективність культиватора QX2 доведена роками

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    БІЛЬШЕ НОВИН