Tempo950x100

Tempo300x100

Свині живою вагою почали дорожчати

Свині живою вагою почали дорожчати

Така активізація слугувала позитивним сигналом при формуванні цін поточного тижня. Так, деякі постачальники свиней забійних кондицій змогли підвищити котирування на 0,5-1 грн/кг відносно попереднього тижня. В наслідок цього середньоринкова позначка піднялася до 46,7 грн/кг.

За свідченнями м’ясопереробників, які цього тижня в основному закуповували сировину по 46-47 грн/кг, наступного тижня очікується продовження висхідного руху цін. За їх прогнозами, у ході підготовки переробників до Великодня кілограм свинини живою вагою може сягнути позначки 48 грн/кг вже наступного тижня. Представники м’ясопереробних підприємств зазначають, що наявна на ринку пропозиція живця в окремих регіонах дещо менша за очікувану. Це формує передумови для напруженішої торгівлі у кінці місяця та підйому цін.

Хоча деякі заготівельники цього тижня дещо збільшили обсяги закупівлі, в тих регіонах країни, які найбільше потерпали від «весняних» завірюх, м’ясопереробники були вимушені «перенести» партії на кінець березня. Тож такий перерозподіл живця також матиме вплив на співвідношення попиту-пропозиції свиней забійних кондицій. Чинником, який дещо вповільнюватиме ріст цін на українську свинину буде і наявність пропозиції дешевшої імпортної продукції як європейського, так і канадського походження.

Водночас, м’ясопереробники зазначають, що цьогорічна реалізація м’яса на Великдень може дещо поступатися минулорічній: у 2017-му свято припало на травневі вихідні, а теплі погодні умови сприяли одночасному початку пікнікового сезону. З іншого боку, цьогоріч ці події відокремлені, що загалом дає українцям більше приводів посмакувати свининою.

Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії потижнево, 2015-2018 рр.

[[{“fid”:”321332″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/svyni-zhyvoyu-vahoyu-pochaly-dorozhchaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати