Tempo950x100

Tempo300x100

Свинина з Європи обходиться Україні дешевше за свою

Свинина з Європи обходиться Україні дешевше за свою

Про це з посиланням на дані Державної фіскальної служби інформує Асоціація свинарів України, пише agroday.com.ua.

У грошовому вираженні витрати на закордонну свинину виросли в 3,5 рази. Все через те, що збільшилася середня ціна кілограма імпорту, але і урізноманітнилась його товарна структура, говорять в АСУ. Якщо у першій половині 2017 року імпорт лопаток та окостів взагалі не здійснуювався, то зараз їх ввозять і замороженими, і охолодженими.

Крім цього, активно цієї весни імпортувалися свіжі й охолоджені свинячі півтуші з Польщі, Нідерландів та Бельгії. Середня ціна закупівлі цієї товарної позиції незалежно від країни походження останні місяці стало трималася на рівні 1,6 $/кг або приблизно 41 грн/кг.

Аналітики констатують, що імпорт свинини вже в рази перевищує експорт — як в натуральному, так і грошовому вираженні. Зокрема, витрати на імпорт на $7,3 млн перевищили вартість вивезеної свинини.

Всього за цей період було експортовано 920 тонн свинячого м’яса — в 3,4 раза менше, ніж торік. За цей об’єм вдалося виручити лише $3,1 млн, тоді як за аналогічний період торік свинарі заробили $6,3 млн.

До слова, в Україні живець свиней станом на кінець травня купувався м’ясопереробними підприємствами по 44-46 грн/кг. Очікується, що цей рівень цін буде стабільним протягом найближчих тижнів. Одначе, варто звернути увагу, що ця ціна навіть вища за ціну імпорту, по якому Україна ввозить готове охолоджене та заморожене м’ясо.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/svynyna-z-yevropy-obhodytsya-ukrayini-deshevshe-za-svoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати