Синоптики розповіли про стан озимих

Синоптики розповіли про стан озимих

Про це повідомляє Український Гідрометцентр, пише landlord.ua.

Як зазначається, лише в окремих районах північно-східних, східних та південних областей  вологозапаси орного шару ґрунту були недостатні для проростання зерна та подальшого розвитку рослин. На частині площ, зокрема південні райони на Херсонщині,  0-10 та 0-20 см шари ґрунту були сухими зовсім, утримувалася та посилювалася ґрунтова  засуха.

«Заморозки інтенсивністю 2-3º С могли пошкодити зібрані, але неукриті бульбокоренеплоди», — уточнили в відомстві.

Агрометеорологічні умови середини жовтня були сприятливими для збирання урожаю пізніх культур, однак для росту і розвитку озимих культур вони дещо ускладнювалися внаслідок бездощової погоди, яка призвела до зниження рівня ґрунтової вологи ґрунту, додали в Гідрометцентрі.

Дощі, які відмічалися у третій декаді місяця, поповнили запаси продуктивної вологи у ґрунті й на кінець жовтня площа із недостатнім та незадовільним зволоженням ґрунту зменшилася.

Стан посівів на 90% площ оцінювався як добрий. Лише на окремих площах південних областей, де спостерігався найбільший дефіцит вологи  у ґрунті упродовж місяця,  спостерігалося пожовтіння листків нижнього ярусу та скручування верхньої частини листків. На окремих полях із озимою пшеницею відмічалась зрідженість посівів до 60-90%, підсумували синоптики.

Раніше повідомлялося, що аграрії майже завершили посів озимих зернових.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/synoptyky-rozpovily-pro-stan-ozymyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати