Tempo950x100

Tempo300x100

Сиротинець дружини Порошенка закупив згущене молоко втридорога

Сиротинець дружини Порошенка закупив згущене молоко втридорога

Ним стало ТОВ «Продінфо», з яким укладено договір на закупівлю товарів майже на 1,3 млн грн, пише agroday.com.ua.

В списку товарів — згущене молоко, в тому числі з какао, сметана, кефір, йогурт та ряжанка. Проте за більшість продуктів сиротинцю доведеться платити вдвічі, а то й утричі дорожче, ніж зазвичай пропонує виробник.
Згідно з розслідуванням, проведеним ресурсом «Наші гроші», за кілограм згущеного молока виробництва гадяцького «Техмолпрому» доведеться викласти 90 грн, хоча на ринку продукцію цього виробника відпускають по 28 грн/кг. Вдвічі дорожче обійдеться какао зі згущеним молоком — 110 грн проти 44 грн/кг, які просить сам виробник.

Переплата по сметані виробництва «С-Транс» порівняно з ціною в супермаркеті складає 167%.

Кефір «Молокозаводу Олком» дістанеться закладу по 29 грн/кг, йогурт та ряжанка — по 40 грн, сметана — по 120 гривень за кілограм.

Обсяги закупівлі чималі: 2 тонни згущенного молока, 1,2 тонни какао з добавками, по 6 тонн кефіру та ряжанки, 8 тонн йогурту, 2,5 тонни сметани.

Що цікаво, критерієм обрання переможця тендеру в системі Prozorro вказана саме ціна. Переможець запропонував поставити вказані обсяги продукції приблизно за 1,29 млн грн, а єдиний конкурент, ФОПівець зі Слов’янська Юрій Сугак, — за 1,30 млн грн. Фактично долю тендеру вирішили 5860 грн.

До слова, з 2016 року Сугак отримав держзамовлень на 9,2 млн грн, в тому числі для «Смарагдового міста» — на 1,7 млн. Проте Антимонопольний комітет неодноразово підозрював його сина та дружину, власників інших ФОПів, у ринковій змові.

Окрім того, дружина Сугака разом з «Продінфо», «Укрпродуктом» та кількома іншими підприємствами фігурують у кримінальному провадженні щодо зловживань керівництвом донецького сиротинця в процесі закупівлі продуктів харчування.

Зазначимо, що директором «Смарагдового міста» Галина Демченко, а опікується закладом дружина Президента України Марина Порошенко.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/syrotynec-druzhyny-poroshenka-zakupyv-zhushchene-moloko-vtrydoroha
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати