Tempo950x100

Tempo300x100

Система квот на цукор в ЄС скасовано

Система квот на цукор в ЄС скасовано

Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

Система квот на цукор була введена ЄС в 1968 році поряд з підтримкою рівня цін для виробників, встановлених значно вище світових ринкових цін. Рішення про припинення системи квот на цукор було прийнято державами-членами в 2006 році. В період 2006-2010 рр. цукровий сектор був повністю перебудований і отримав підтримку у розмірі €5,4 млрд. Середня ціна на цукор в ЄС відновилася з кінця 2016 року до 500 €/т і була стабільною в останні кілька місяців.

Скасування системи квот дає виробникам можливість гнучкіше реагувати на реалії ринку і, особливо, на умови нових експортних ринків. Це також значно спрощує поточну політику і адміністративне навантаження для операторів, виробників і трейдерів сектора.

У той же час для продовження підтримки цукрового сектору ЄС, у разі несподіваних порушень на ринку, можуть бути використані різні заходи загальної сільськогосподарської політики Євросоюзу. Вони включають істотний імпортний тариф ЄС (за межами пільгових торговельних угод), можливість надавати підтримку для забезпечення зберігання продукту та застосування антикризових заходів при кризовому зростанні або зниженні ринкових цін.

Нагадаємо, ЄС є провідним світовим виробником бурякового цукру (приблизно 50% від загального обсягу). Однак буряковий цукор становить лише 20% світового виробництва цукру; решта 80% отримують з цукрової тростини. Велика частина цукрових буряків ЄС вирощується в північній половині Європи. В ЄС також є значні потужності по переробці імпортного цукрового очерету в цукор.

 

 

 

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/systema-kvot-na-cukor-v-yes-skasovano
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати