Tempo950x100

Tempo300x100

Система обліку пального окупається за два тижні посівної

Система обліку пального окупається за два тижні посівної

Про це в ефірі Першого ділового розповів Юрій Петрук, голова асоціації AgTech Ukraine, пише agroday.com.ua.

За його словами, вітчизняні аграрії почали біль-менш активно впроваджувати ag-tech десь п’ять років тому. Але досі найбільшою проблемою введення нових технологій є внутрішнє несприйняття в аграрних компаніях, саботаж з боку колективу.

Однак інновації швидко окупаються. Приміром, витрати на систему обліку пального повертається вже за два тижні посівної. Бо дуже знижуються витрати пального – точніше неможливими стають крадіжки.

Саме тому це одна з технологій, які найчастіше впроваджуються агрокомпаніями, каже Петрук.

Разом з тим, нові технології підвищують вимоги до кваліфікації кадрів. Деякі професії зникають, з’являться нові. Наприклад, діловоди, що займались документообігом, все менш незатребувані, адже автоматизовані системи роблять це швидше і краще. Це не означає, що зі впровадженням інновацій хтось залишиться без роботи – варто просто підвищувати свою кваліфікацію.

Необхідності держпідтримки у впровадженні ag-tech фахівець не бачить. «Це бізнес, і він має бути бізнесом, а не чекати вливань від держави. Компанії самі вирішують, інвестувати, чи ні, і мають від цього ефект», — каже голова AgTech Ukraine.

Разом з тим, місія держави може полягати в промоушині інновацій, інформаційній підтримці. Важливо, аби про нові технології знали в освітніх закладах і навчали студентів з ними працювати.

Нагадаємо, за темпами впровадження інновацій Україна знаходиться на 46 місці в світі. Лідирує в рейтингу Південна Корея, Швеція та Сінгапур.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/systema-obliku-palnoho-okupayetsya-za-dva-tyzhni-posivnoyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати