Tempo950x100

Tempo300x100

Ситуація з коронавірусом не повинна істотно вплинути на український експорт зернових

Ситуація з коронавірусом не повинна істотно вплинути на український експорт зернових

Ситуація з коронавірусом не повинна істотно вплинути на український експорт зернових, оскільки попит на аграрну продукцію все-таки залежить від кількості населення, яке зростає, і є менш еластичним, ніж попит на пальне, товари народного споживання або туристичні послуги, вважає в. о. виконавчого директора “Української зернової асоціації” (УЗА) Сергій Іващенко.

За його словами, від початку епідемії вірусу в Китаї Україна поки що не відчула з його боку зниження попиту на зернові.

“Утім, слід пам’ятати, що певні логістичні обмеження, такі як заборона заходити до портів суднам, які побували в регіонах, де виявлено захворювання коронавірусом, або обмеження кредитування через падіння економік можуть негативно впливати на обсяги міжнародної торгівлі”, – сказав він у коментарі агентству “Інтерфакс-Україна”.

Іващенко зауважив, що такі фізичні та фінансові обмеження цілком можуть мати негативний вплив і на динаміку українського експорту аграрної продукції.

“Наразі зниження попиту й цін відчувають виробники нафти та пального на тлі очікувань зниження перевезень. Уповільнення такої великої економіки, як Китай, безумовно, справлятиме негативний вплив на інші економіки. Якщо не вдасться знайти ефективні методи боротьби з коронавірусом найближчим часом, то наслідки для всіх економік світу будуть вельми негативні – може розпочатися економічна криза”, – уточнив він.

При цьому експерт додав, що зниження обсягів міжнародної торгівлі призведе до збільшення запасів продукції та зниження ціни на неї на внутрішньому ринку України, а також падіння експортної виручки й доходів державного бюджету.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/sytuaciya-z-koronavirusom-ne-povynna-istotno-vplynuty-na-ukrayinskyj-eksport-zernovyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати