Тарифи на залізничні вантажоперевезення будуть підвищені з 1 жовтня 2017 року

Тарифи на залізничні вантажоперевезення будуть підвищені з 1 жовтня 2017 року

Це випливає з тексту фінансового плану ПАТ “Укрзалізниця”, затвердженого на засіданні Кабінету міністрів України в середу, яким володіє агентство “Інтерфакс-Україна”.

Між тим, голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна під час обговорення фінплану “Укрзалізниці” на засіданні Кабміну зазначила, що в умовах відсутності незалежного регулятора для такого монополіста, як “Укрзалізниця”, встановлення тарифу є питанням регулятивним.

“Тому пропозиції тарифної ради Міністерства інфраструктури буде обговорюватися, і буде проводитися аналіз регулятивного впливу таких тарифів на економіку в цілому, оскільки залізниця – системоутворююча інфраструктура, і підвищення, одноразово, на 22,5% може призвести до дуже серйозних негативних наслідків для економіки”, – заявила вона.

Ксенія Ляпіна запропонувала зробити зрозумілий тарифний план на 3-5 років, щоб і бізнес розумів чого чекати, і “Укрзалізниця” розуміла, які у неї є ресурси.

Раніше повідомлялося, що тарифний комітет Міністерства інфраструктури України 31 серпня 2017 року погодив підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення всередині країни на 22,5% з 1 жовтня 2017 року.

До цього глава міністерства Володимир Омелян зазначав: “Спільна позиція: підвищувати треба, але тариф має бути ринковим. Думаю, знайдемо правильне компромісне рішення з бізнесом”.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/taryfy-na-zaliznychni-vantazhoperevezennya-budut-pidvyshcheni-z-1-zhovtnya-2017-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    18 Квітня

    Ціни на фрукти не будуть високими, але все залежить від погоди

    Ukravit запропонував аграріям Програму лояльності

    Виробник горілки “Хортиця” почав випускати мінералку

    Як змінилися ціни на каву, вершки та цукор навесні

    17 Квітня

    У ВР зареєстрували проєкт закону щодо особливостей планування територій, які виникають внаслідок руйнівного впливу війни

    Збільшення прогнозів урожаю сої посилює тиск на ціни, зокрема і в Україні

    На Волині чеські інвестори вирощуватимуть енергетичну тополю

    Українські аграрії потребують підтримки, щоб надалі забезпечувати продовольчу безпеку світу

    В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну – Мінагрополітики

    Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею – Мінагрополітики

    БІЛЬШЕ НОВИН