Tempo950x100

Tempo300x100

Тарифи на залізничні вантажоперевезення будуть підвищені з 1 жовтня 2017 року

Тарифи на залізничні вантажоперевезення будуть підвищені з 1 жовтня 2017 року

Це випливає з тексту фінансового плану ПАТ “Укрзалізниця”, затвердженого на засіданні Кабінету міністрів України в середу, яким володіє агентство “Інтерфакс-Україна”.

Між тим, голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна під час обговорення фінплану “Укрзалізниці” на засіданні Кабміну зазначила, що в умовах відсутності незалежного регулятора для такого монополіста, як “Укрзалізниця”, встановлення тарифу є питанням регулятивним.

“Тому пропозиції тарифної ради Міністерства інфраструктури буде обговорюватися, і буде проводитися аналіз регулятивного впливу таких тарифів на економіку в цілому, оскільки залізниця – системоутворююча інфраструктура, і підвищення, одноразово, на 22,5% може призвести до дуже серйозних негативних наслідків для економіки”, – заявила вона.

Ксенія Ляпіна запропонувала зробити зрозумілий тарифний план на 3-5 років, щоб і бізнес розумів чого чекати, і “Укрзалізниця” розуміла, які у неї є ресурси.

Раніше повідомлялося, що тарифний комітет Міністерства інфраструктури України 31 серпня 2017 року погодив підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення всередині країни на 22,5% з 1 жовтня 2017 року.

До цього глава міністерства Володимир Омелян зазначав: “Спільна позиція: підвищувати треба, але тариф має бути ринковим. Думаю, знайдемо правильне компромісне рішення з бізнесом”.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/taryfy-na-zaliznychni-vantazhoperevezennya-budut-pidvyshcheni-z-1-zhovtnya-2017-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати