Технологія розпізнавання облич допомогла фермерам виявити шкідників

Технологія розпізнавання облич допомогла фермерам виявити шкідників

Компанії аграрного сектора інвестують в штучний інтелект в надії, що дослідження і прийняття рішень можуть бути автоматизовані за допомогою технологій машинного навчання, пише finance.ua.

В цьому році в США вже росте кукурудза, насіння якої було відібрано за допомогою комп’ютера. А спеціальний алгоритм відстежує дані про погоду в Північній Америці і прогнозує загрози для сільськогосподарських культур у вигляді шкідників і хвороб.

BASF, німецький хімічний конгломерат, працює над автоматизованим розпізнаванням зображень, аналогічним використовуваному Facebook і Apple’s Photos. «Алгоритм повинен проаналізувати фотографії сільськогосподарських культур з підозрілими плямами на листках і виявити ранні ознаки захворювань, таких як парша або борошниста роса», – говорить Річард Третуей, глава департаменту біонауки BASF.

Гюнтер Йочум, фермер, який вирощує рапс, соєві боби і пшеницю в Манітобі, з самого початку спостерігав за процесом навчання комп’ютерної програми BASF, відомої як Maglis. За його словами, програма «досить точно» здогадалася, коли з’являться перші саджанці і коли урожай буде готовий до збору. «Спочатку я не довіряв програмі, – каже Йочум. – Але протягом сезону я не раз був здивований, наскільки точно вона зуміла все передбачити».

Японські компанії SoftBank і Docomo нададуть закордонним фермерським господарствам технології інтернету речей. Розумні датчики і системи моніторингу допоможуть підвищити врожайність рису і латуку, а також віддалено стежити за домашньою худобою.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tehnolohiya-rozpiznavannya-oblych-dopomohla-fermeram-vyyavyty-shkidnykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Ефективність культиватора QX2 доведена роками

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    БІЛЬШЕ НОВИН