Tempo950x100

Tempo300x100

Технологія розпізнавання облич допомогла фермерам виявити шкідників

Технологія розпізнавання облич допомогла фермерам виявити шкідників

Компанії аграрного сектора інвестують в штучний інтелект в надії, що дослідження і прийняття рішень можуть бути автоматизовані за допомогою технологій машинного навчання, пише finance.ua.

В цьому році в США вже росте кукурудза, насіння якої було відібрано за допомогою комп’ютера. А спеціальний алгоритм відстежує дані про погоду в Північній Америці і прогнозує загрози для сільськогосподарських культур у вигляді шкідників і хвороб.

BASF, німецький хімічний конгломерат, працює над автоматизованим розпізнаванням зображень, аналогічним використовуваному Facebook і Apple’s Photos. «Алгоритм повинен проаналізувати фотографії сільськогосподарських культур з підозрілими плямами на листках і виявити ранні ознаки захворювань, таких як парша або борошниста роса», – говорить Річард Третуей, глава департаменту біонауки BASF.

Гюнтер Йочум, фермер, який вирощує рапс, соєві боби і пшеницю в Манітобі, з самого початку спостерігав за процесом навчання комп’ютерної програми BASF, відомої як Maglis. За його словами, програма «досить точно» здогадалася, коли з’являться перші саджанці і коли урожай буде готовий до збору. «Спочатку я не довіряв програмі, – каже Йочум. – Але протягом сезону я не раз був здивований, наскільки точно вона зуміла все передбачити».

Японські компанії SoftBank і Docomo нададуть закордонним фермерським господарствам технології інтернету речей. Розумні датчики і системи моніторингу допоможуть підвищити врожайність рису і латуку, а також віддалено стежити за домашньою худобою.

Перегляди: 6
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/tehnolohiya-rozpiznavannya-oblych-dopomohla-fermeram-vyyavyty-shkidnykiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати