Tempo950x100

Tempo300x100

Тепер цукор будуть виробляти з генетично модифікованої тростини

Тепер цукор будуть виробляти з генетично модифікованої тростини

Розроблений технологічним центром муніципалітету Канавиейра (СТС) сорт тростини з генами, стійкими до тростинного шкідника, зацікавив близько сотні місцевих заводів, пише atmagro.ru.

На даний момент закладена перша плантація ГМ-рослини площею 400 гектарів.

Експерти розглядають розробку стійких сортів тростини як ключ до підвищення врожайності сільгоспкультур, збільшення прибутку та зменшення витрат виробництва у промисловості, яка бореться з низькими світовими цінами на цукор.

У 2017 році в Бразилії було дозволено комерційне використання ГМ цукрової тростини. Колишній виконавчий директор Monsanto повідомив, що мета компанії – в найближчі три роки наростити площі під стійким до шкідника очеретом до 1,5 млн. га.

– Ми маємо намір створити портфель різновидів з цією характеристикою опору. Наша ідея – домогтися схвалення одного або двох нових сортів в цьому році, – повідомив він, зазначивши, що у Технологічного Центру Канавиейра (СТС) є нові ГМ продукти.

Технологічний центр Канавиейра (СТС) – найбільший у світі центр дослідження цукрової тростини, заснований в 1969 році. Серед інших різновидів, які розробляє компанія, – генетично модифікований очерет, стійкий до іншого шкідника – Bicudo, який впливає на плантації і стійкий до глифосату бур’янів.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/teper-cukor-budut-vyroblyaty-z-henetychno-modyfikovanoyi-trostyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати