Tempo950x100

Tempo300x100

Теплиця екзотичних фруктів приносить пенсіонеру $400 доходу з квадратного метра

Теплиця екзотичних фруктів приносить пенсіонеру $400 доходу з квадратного метра

Зараз його бізнес приносить близько $300–400 на кв. м/рік.

У теплицях Патія ростуть апельсини, мандарини, ківі, інжир, гранат, банани та ананаси, але прибуток йому приносять не їх плоди, а саджанці, яких за рік селекціонер продає близько 40 тис. шт, пише agroday.com.ua.

Ціна саджанця стартує від 100 грн/шт., у 3-4 місяці – досягає 1000 грн, а найдорожчою є доросла рослина – близько €1000.

Серед покупців фермера як ті, хто просто хоче отримати екзотичний урожай у себе вдома, так і бізнесмени, які бажають наслідувати справу Патія.

Попит на саджанці поступово росте, але розширювати свою «плантацію» фермер не збирається. Забезпечувати необхідну кількість продукції він вирішив завдяки новим проектам і співпраці зі своїми клієнтами, у яких він викуповує саджанці за півціни.

Перші ж свої екзотичні рослини селекціонер почав вирощувати у власній квартирі, а зібравши трохи грошей, сам винайшов технологію та збудував кілька теплиць-термосів, які не впускають холоду зовні і не випускають тепла зсередини. У таких теплицях екзотичні рослини отримують умови майже як у тропіках. На свій винахід Патій отримав у 1995 році європатент. Цікаво, що теплиці не потрібна електроенергія для освітлення, а котел для обігріву використовується усього пару годин на добу і то у періоди сильних морозів.

Продаж таких теплиць став для Патія ще одним напрямком прибуткової діяльності. Технологію винахідник, звісно, тримає у секреті, але теплицю можна придбати за €500.

Підприємець охоче консультує тих, хто хоче зайнятися цим бізнесом: вони отримують не лише креслення, а й знання як доглядати за рослинами.

«$7 тис. — саме стільки коштує зведення теплиці-термоса площею 100 кв. м. Уже за два роки вона буде приносити вдвічі більше чистого прибутку, ніж ці первинні витрати. І це тільки на самих саджанцях», – говорить винахідник.

На такі теплиці спокусилося уже близько 700 підприємців. Це здебільшого українці, хоча є представники і Європи, і країн СНД.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/teplycya-ekzotychnyh-fruktiv-prynosyt-pensioneru-400-dohodu-z-kvadratnoho-metra
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати