Tempo950x100

Tempo300x100

Тергромади вже отримали понад 360 тисяч га землі

Тергромади вже отримали понад 360 тисяч га землі

Відповідні акти прийому-передачі земель із державної у комунальну власність підписано на виставці “Агро-2018” у Києві у присутності Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляє Укрінформ.

“Я пообіцяв, що передамо об’єднаним територіальним громадам землю у власність – і ми це робимо. Сьогодні землю отримають 199 громад – це майже 360 тисяч гектарів. Передамо землю усім громадам. Господарюйте, будьте підзвітними людям, а ми будемо допомагати”, – сказав Прем’єр-міністр.

Він зауважив, що майже п’ята частина усього, що виробляється в Україні, пов’язано з АПК. Цього року уряд розпочав безпрецедентну програму підтримки агросектору, передусім фермерів і невеликих господарств. Йдеться про підтримку поголів’я – від 1,5 до 2,5 тис. грн «на голову» – залежно від розміру господарства, здешевлення будівництва тваринницьких комплексів, розвиток садівництва та насінництва. 

За словами Гройсмана, для підтримки молочного фермерства держава передбачила механізм компенсації майже 30% витрат. “Цього місяця 270-280 млн грн буде спрямовано на цю підтримку”, – уточнив він.

Прем’єр-міністр нагадав, що виділено 1 млрд грн держпідтримки сільгоспвиробникам, а також діють програми 30% компенсації фермерам вартості обладнання, 25% компенсації агросектору.

“Я прибічник агросектору і фермерського руху в Україні”, – заявив глава уряду.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/terhromady-vzhe-otrymaly-ponad-360-tysyach-ha-zemli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати